Μενού Εβδομάδας / Weekly Menu

ΜΕΝΟΥ

29 ΜΑΙΟΥ – 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δευτέρα

Σμούθι: Μπανάνα, κακάο, κρέμα καρύδας, χουρμάδες

Σαλάτα: Κινόα, αρακάς, ντοματίνια, κρεμμύδι, ραπανάκι, ψητή πατάτα, dressing μουστάρδας

Σούπα: Πατατόσουπα με φρέσκο άνηθο, κάρδαμο και λεμόνι

Κυρίως: Κριθαράκι με φρέσκια ντομάτα, ψητές πιπεριές και κρεμμύδια, βασιλικό, φυτική φέτα και φρέσκα μυρωδικά

Κυρίως 2: Μπέργκερ φακής σερβιρισμένο με πατάτες φούρνου

Επιδόρπιο: Μάφινς μήλου

Τρίτη

Σμούθι: Βερύκοκο, γιαούρτι καρύδας, κάρδαμο, κανέλα

Σαλάτα: Πρασινάδες με βερύκοκο, αγγούρι, άνηθο, δυόσμο, ραπανάκι, dressing άνηθο, γιαούρτι καρύδας

Σούπα: Κρύα σούπα αβοκάντο με δυόσμο, φρέσκο κρεμμυδάκι και χυμό λεμόνι

Κυρίως: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κεφτεδάκια οσπρίων και πατάτες φούρνου

Κυρίως 2: Ψητά μανιτάρια με μυρωδικά, κρεμμυδάκι και σως ταχίνι

Επιδόρπιο: Σοκολατόπιτα

Τετάρτη

Σμούθι: Αβοκάντο, σπανάκι, λεμόνι, τζίντζερ

Σαλάτα: Μαριναρισμένα καρότα με σταφίδες, φρέσκο κρεμμυδάκι και μυρωδικά,

Σούπα: Μανιταρόσουπα βελουτέ με δεντρολίβανο και κρουτόν

Κυρίως: Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι, σταφίδες, μυρωδικά και κρέμα λεμονιού

Κυρίως 2: Κουνουπίδι κάρυ με χειροποίητα πιτάκια

Επιδόρπιο: Τρουφάκια καρότου

Πέμπτη

Σμούθι: Καρότο, κόκκινο μήλο, πιπέρι, κουρκουμάς

Σαλάτα: Μαρούλι, ντοματίνια, αγγούρι, πιπεριά φλωρίνης, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθος, τριμμένο καρότο, ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης και μηλόξυδο

Σούπα: Βελουτέ οσπρίων με καραμελωμένα κρεμμύδια και φρέσκα μυρωδικά

Κυρίως: Στρούντελ με λιαστή ντομάτα, τόφου, και λαχανικά εποχής

Κυρίως 2: Ρολάκια κολοκυθιού με γέμιση καλαμπόκι, φακές, φρέσκο κρεμμυδάκι και τριμμένο φυτικό τυρί

Επιδόρπιο: Ρυζόγαλο με κανέλα

Παρασκευή

Σμούθι: Ανανάς, δυόσμος, κρέμα καρύδας, λεμόνι

Σαλάτα: Ρόκα, ρεβύθια, αβοκάντο, φυτική φέτα, κινόα, αμύγδαλα, βερύκοκα και dressing δυόσμου

Σούπα: Βελουτέ καρότου με σπανάκι, φρέσκο δυόσμο και χυμό λεμονιού

Κυρίως: Κολοκυθοκεφτέδες και πατάτες γεμιστές με σως γιαουρτιού

Κυρίως 2: Μελιτζάνες κοκκινιστές με φυτική φέτα και φρέσκα μυρωδικά

Επιδόρπιο: Τρουφάκια μπανάνας με κακάο και τριμμένη καρύδα

Monday

Smoothie: Banana, cacao, coconut cream, dates

Salad: Quinoa, green peas, cherry tomatoes, onion, radish, roasted potato, mustard dressing

Soup: Potato soup with fresh dill, cardamom and lemon

Main: Orzo with fresh tomato, roasted peppers and onions, basil, plant feta cheese and fresh herbs

Main 2: Lentil burger served with potatoes in the oven

Dessert: Apple muffins

Tuesday

Smoothie: Apricot, coconut yoghurt, cardamom, cinnamon

Salad: Various greens, apricot, cucumber, dill, spearmint, radish, dressing dill, coconut yoghurt

Soup: Avocado, spearmint, spring onions, lemon juice (COLD)

Main: Eggplant rolls filled with legume balls and roasted potatoes

Main 2: Roasted mushrooms with herbs, onions and tahini sauce

Dessert: Chocolate pie

Wednesday

Smoothie: Avocado, spinach, lemon,ginger

Salad: Marinated carrots with raisins, spring onions and herbs

Soup: Creamy mushroom soup with rosemary and croutons

Main: Stuffed zucchinis filled with rice, raisins, herbs and lemon cream

Main 2: Curry cauliflower with homemade ‘pitakia’

Dessert: Carrot truffles

Thursday

Smoothie: Carrot, red apple, pepper, turmeric

Salad: Lettuce, cherry tomatoes, cucumber, grated carrots, red peppers, onions, dill, olive oil and vinegar

Soup: Legume creamy soup with caramelized onions and herbs

Main: Strudel with sundried tomatoes, tofu and seasonal veggies

Main 2: Zucchini rolls filled with corn, lentils, spring onions and grated plant cheese

Dessert: Rice pudding with cinnamon

Friday

Smoothie: Pineapple, spearmint, coconut cream, lemon

Salad: Arucola, chick peas, avocado, plant feta cheese, quinoa, almonds, apricots and spearmint dressing

Soup: Creamy carrot soup with spinach, fresh spearmint and lemon

Main: Zucchini balls with potatoes filled with yoghurt sauce

Main 2: Eggplants in tomato sauce with plant feta cheese and herbs

Dessert: Banana truffles with fresh cacao and grated coconut